Premi Catalunya del Nord 2012:”Plurilingüisme a l’escola de Catalunya Nord”, de Rita Peix Vallot.

Rita Peix Vallot és professora de català i de castellà a l’ESPE Llenguadoc-Rosselló, seu de Perpinyà. És doctora en Estudis Catalans per la universitat de Perpinyà amb la tesi “Bi/plurilingüisme amb el català a l’escola primària de la Catalunya del Nord”, preparada sota la direcció de Luci Nussbaum, Joan Peytaví Deixona i Joan Becat, i defensada el 2011 a la Universitat de Perpinyà.

L’estudi, un extracte de la tesi defensada a Perpinyà, es recolza sobre una experiència de formadora i presenta i analitza el bilingïsme, el plurilinguisme i la immersió a Catalunya Nord, en les escoles públiques i privades, com també una reflexió sobre les polítiques lingüístiques dels estats europeus impulsades pel Consell d’Europa.