Premi Catalunya del nord 2016: “Les interferències lingüístiques del francès al català a les escoles La Bressola”, d’Erola Milego i Francesc Franquesa.

En el marc de la Nit de Sant Jordi, la gran festa del català a la Catalunya del Nord que es va celebrar a Perpinyà dissabte, 30 d’abril, i a la qual va assistir el president de l’IEC, Joandomènec Ros , l’Institut va lliurar el Premi Catalunya Nord 2016 al treball Les interferències lingüístiques del francès al català a les escoles La Bressola, d’Erola Milego i Francesc Franquesa.

El jurat, presidit per Maria Corominas, presidenta de la Secció de Filosofia i Ciències Socials, va reconèixer l’excel·lència d’un estudi basat en l’observació de les classes de tots els nivells de maternal i primària a tres escoles de La Bressola, una associació de centres educatius que té per objectiu la recuperació lingüística del català i de la cultura catalana a la Catalunya del Nord. L’estudi analitza les escoles de tres àrees diferenciades: a Perpinyà ―zona urbana―, al Soler ―zona periurbana―¬ i a Nyils ―zona rural¬―, i fa propostes pedagògiques de millora.

El Premi Catalunya Nord de l’IEC es lliura cada any en la Nit de Sant Jordi, la vetllada literària que organitza Òmnium Catalunya Nord, i reconeix, amb una dotació de tres mil euros, els estudis, treballs o documents per a l’ensenyament del català a qualsevol nivell, i els que fomenten el coneixement de la Catalunya del Nord o de qüestions que l’afecten.