PREMIS I BORSES INSTITUT D’ESTUDIS CATALANS 2017

Des del dia 12 de setembre està oberta la presentació en línia de candidatures per als Premis Sant Jordi de l’IEC 2017. Les candidatures es poden presentar fins a les 13 hores del dia 30 de novembre de 2016  (tret dels casos que les bases especifiquin uns altres terminis).
LXXXVI Cartell de premis i de borses d’estudi IEC – Selecció
 
PREMIS DE L’IEC
Premi Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans, ofert, en aquesta edició, a una obra d’un investigador de les terres de llengua catalana dedicada a filosofia, dret, economia, geografia, demografia, pedagogia, psicologia, comunicació social, antropologia, sociologia o ciència política publicada durant els darrers cinc anys (del 2012 al 2016, inclusivament).
Premi Catalunya del Nord, ofert a un estudi, treball o document per a l’ensenyament del català a qualsevol nivell i per al coneixement de la Catalunya del Nord o de qüestions que l’afecten. Els treballs, d’un autor o més, han de ser inèdits, originals i redactats en català
 
PREMIS DE LA SECCIÓ DE FILOSOFIA I CIÈNCIES SOCIALS
Premi IEC de Filosofia Joaquim Carreras i Arnau, ofert a la millor tesi doctoral o al millor treball d’investigació o d’assaig sobre filosofia.
Premi IEC de Dret Manuel Duran i Bas, ofert a la millor tesi doctoral o al millor treball d’investigació o d’assaig sobre dret.
En tots dos casos, poden aspirar al premi obres inèdites i redactades en català.
 
SOCIETATS FILIALS
A més dels premis habituals de les societats filials (aquest any: de l’Associació Catalana de Sociologia, de la Societat Catalana d’Economia, Societat Catalana d’Ordenació del Territori, Societat Catalana de Geografia, i Societat Catalana de Pedagogia), que s’adrecen majoritàriament a estudiants, la convocatòria 2017 de la Borsa d’Estudi Abelard Fàbrega s’adjudica per al conjunt de filials de la nostra Secció. Això vol dir que hi poden optar els socis de les filials
  • Associació Catalana de Sociologia
  • Societat Catalana d’Economia
  • Societat Catalana d’Estudis Jurídics
  • Societat Catalana d’Ordenació del Territori
  • Societat Catalana de Comunicació
  • Societat Catalana de Filosofia
  • Societat Catalana de Geografia
  • Societat Catalana de Pedagogia
  • Societat d’Història de l’Educació dels Països de Llengua Catalana
La borsa d’estudi Abelard Fàbrega 2017 s’ofereix per a l’elaboració d’un treball de recerca sobre sociologia, economia, estudis jurídics, ordenació del territori, comunicació, filosofia, geografia, pedagogia o història de l’educació dels països de llengua catalana.