Un nou marc sociolingüístic per a la llengua catalana, Francesc Vallverdú. (20 de maig 2010)

Conferència de Francesc Vallverdú

Dia: Dijous 20 de maig del 2010
Horari: 18h00
Lloc: Universitat, Casa dels Països Catalans, Camí de la Passió Vella
Sala d’actes i conferències (1er pis)

Un nou marc sociolingüístic per a la llengua catalana

Francesc Vallverdú ha estat llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona. Escriptor, traductor i sociolingüista. Ha conreat el realisme social en poesia amb llibres com Com llances; Somni, insomni; Retorn a Bílbilis; Leviatan; o Encalçar el vent. Ha traduït obres de Moravia, Pavese, Calvino i Boccaccio. L’any 1988 guanyà el Premi Boccaccio per la traducció d’El Decameró. És un dels introductors de la metodologia de la sociolingüística aplicada al català. Destaquen obres com L’escriptor català i el problema de la llengua, Dues llengües: dues funcions?, El fet lingüístic com a fet social i L’ús del català: un futur controvertit. Ha estat assessor lingüístic del Gran Larousse català, membre del Consell d’Administració de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, director de l’Enciclopèdia de la llengua catalana, un dels fundadors del Grup Català de Sociolingüística i director del consell de redacció de la revista Treballs de Sociolingüística. És delegat del president de l’IEC per a les Societats filials. Ha rebut la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1986).

amb el suport de
la Delegació de l’IEC a Perpinyà
l’ICRECS, Institut Català de Recerca en Ciències Socials (EA 3681)