L’IEC i el Consorci dels Estudis Catalans de Perpinyà signen un conveni de cooperació

El president de l’Institut d’Estudis Catalans, Joandomènec Ros, i la presidenta del Consorci dels Estudis Catalans de Perpinyà, Martina Camiade, han signat avui, dilluns 13 de juliol, un conveni de cooperació que té per objectiu consolidar les col·laboracions anteriors i desenvolupar el suport als estudis catalans de la Universitat de Perpinyà. El Consorci dels Estudis Catalans és constituït per un grup d’associacions nord-catalanes amb seu a la Casa dels Països Catalans i per persones que es dediquen a l’ensenyament, encapçalades pels estudis catalans de la Universitat de Perpinyà. A l’acte també ha assistit el delegat de l’IEC a Perpinyà, Joan Becat.

En el marc del conveni de col·laboració entre les dues entitats, l’IEC potenciarà el suport a la revista bilingüe catalanofrancesa RECERC, que publica el Consorci; es durà a terme l’organització de seminaris relacionats amb els estudis catalans de la Universitat de Perpinyà, es promocionaran trobades literàries transfrontereres i es presentaran exposicions de l’IEC a la Casa dels Països Catalans.

La delegació de l’IEC a Perpinyà, amb seu a la Casa dels Països Catalans, té per objectiu promoure i desenvolupar l’estudi de la llengua catalana i la recerca dins l’espai català, així com difondre-la a l’Estat francès i dins els països francòfons; elaborar i divulgar les reflexions i les propostes sobre la utilització del català dins l’ensenyament i dins la societat d’aquesta àrea territorial, i promoure i realitzar estudis sobre el català septentrional o rossellonès.