HOMENATGE JORDI PERE CERDÀ i JORDI BARRE

Homenatge a Jordi Pere Cerdà i a Jordi Barre, centenari del naixement, el 17 de desembre de 2020 a la Catedral Sant Joan de Perpinyà en el qual col·labora la delegació de l’IEC.

Tots dos haurien tingut 100 anys enguany i encara que hagin marxat a cantar o escriure sota d’altres cels, els dos Jordi són sempre presents en les nostres ments i els nostres cors. Deixen per sempre la seva empremta de gegants de la Història de Catalunya Nord. Tots dos enamorats d’aquesta entonada terra catalana i de la seva llengua, Jordi barre i Jordi Pere Cerdà no podien fer altrament que retrobar-se, un dia per crear una obra que expressa la seva passió comuna a la llengua mare. Així fet, per unir el seu afecte visceral a aquesta cultura tan rica, tan compromesa, mirall d’una ànima ferida pels anys foscos de la guerra i de la ocupació, O Món, aquest oratorio de tots els Nadals, és una obra de lirisme èpic que regira els sentits i que parla tant a l’emoció com a la ment : síntesi perfecte del talent poètic de l’un i de la mestria melòdica de l’altre. Un oratorio, que encara avui, sota la vareta de Daniel Tosi i de la interpretació magistral de l’Orchestre de Perpignan Métropole, la Coral Nit de Juny i el Collegium Vocal, és d’una absoluta actualitat i una magnífica reflexió sobre l’home i la seva capacitat a construir un món millor. (text Boitaclous, traduït per MC)