Cicle de conferències 2014: 20 anys de recerca em l’espai Vives.

En el marc dels 20 anys de la Xarxa Vives, de la qual la presidència va ser assegurada en el primer semestre 2014 per la Universitat de Perpinyà i el seu president, Fabrice Llorente, es proposa a la comunitat universitària perpinyanenca i el conjunt de la societat civil, un cicle de conferències sobre diversos aspectes de la recerca portada en l’espai de la Xarxa. Tractaran de llengua, d’evolució de l’especie humana, de neurociència, d’adaptació de l’espècie animal, de dret de la família, un ventall que demostra la riquesa de la recerca en les universitats de la Xarxa i una voluntat d’atreure un públic ampli, tot i això presentat per universitaris de nivell molt elevat, amb cura de transmetre el seu coneixement a la societat. Les conferències tindran lloc el dimecres a les 6 de la tarda durant el primer semestre del curs 2014-2015.

  • Conferència del Dr Joan MARTÍ I CASTELL, catedràtic de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili, primer president de la Xarxa Vives d’Universitats i antic president de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans “Llengua i poder”, el 24 de setembre 2014.
  • Conferència de la Dra Juli PERETÓ MAGRANER, professor de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de València
    “Per què Darwin tenia raó i per què ens ha d’importar?”, el 08 d’octubre 2014.
  • Conferència del Dr David BUENO TORRENS professor de Genètica de la Universitat de Barcelona,divulgador de la ciència., “Existeix el lliure albir? La neurociència de la creativitat i el llenguatge”, 22 d’octubre 2014.
  • Conferència del Dr Joandomènec ROS ARAGONÈS, catedràtic de Biologia de la Universitat de Barcelona i president de l’Institut d’Estudis Catalans, “Mol·luscs opistobranquis: un món d’adaptacions”, 12 de novembre 2014.
  • Conferència del Dr Albert LAMARCA MARQUÈS, professor de Dret Civil de la Universitat Pompeu Fabra i president de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya, “El Codi civil de Catalunya. Les relacions familiars i successòries”, 3 de desembre 2014.