PREMI CATALUNYA DEL NORD 2020

Enguany s’ha rebut una obra de qualitat. El jurat format per Joan Martí Castells (President), Enric Pujol, Jaume Guillamet, Alà Baylac i Martina Camiade ha declarat guanyador del premi el treball presentat per Josep Marquès Meseguer,

 Jordi Pere Cerdà o l’ànima literària de la Cerdanya. El pensament poètic i compromís amb la paraula

L’assaig premiat està basat en una part de la tesi doctoral de Josep Marqués, la qual porta per títol Espai i identitat en l’obra de Jordi Pere Cerdà, una geografia literària cerdaniana, defensada a la Universitat de Perpinyà Via Domícia al setembre de 2018. Concretament, l’assaig tracta els orígens i el desenvolupament del pensament poètic de l’autor de Sallagosa per mitjà de l’anàlisi de la seua producció literària. Partint de la interpretació dels propis texts de Cerdà (del qual enguany es commemora el centenari del seu naixement), hom pot reconstruir una vida dedicada al pensament, a la creació, a l’activisme cultural i al compromís social amb el seu país cerdà i, per extensió, català.

A causa de la Covid 19, els premis es lliuraran el 26 de setembre de 2020 a la Casa de la Catalanitat a Perpinyà.